Σελίδες

Subscribe:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ερωτήσεις στον SIRI με τη σκέψη


Εκτός από το πάτημα του κουμπιού Home για την ενεργοποίηση του Siri, αυτό το πρωτότυπο hacking, ονομαζόμενο Project Black Mirror, σας δίνει τη δυνατότητα να μιλήστε με το SIRI με τη σκέψη και μόνο, χωρίς κουμπιά και βλακείες. Σκεφτείτε τι θέλετε να ρωτήσετε και το SIRI σας απαντάει κατευθείαν.

Δεν θα σας γράψω όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα Brain waves που χρησιμοποιπούν και λοιπά απλά δείτε το βιντεάκι.



Τα παιδιά του πρότζεκτ γράφουν οτι φυσικά θεωρούν το SIRI φοβερή τεχνολογία και σίγουρα είναι μια τεχνολογία που έχει μέλλον αλλά απο την άλλη θεωρούν οτι το να κάνεις ερωτήσεις και να μιλάς δυνατά μπροστά σε κόσμο δεν είναι ότι το καλύτερο και πολλοί θα αφήσουν το SIRI εξαιτίας αυτού. Αν το Project Black Mirror υλοποιηθεί και οι στόχοι τους επιτευχθούν, στο μέλλον θα είστε σε θέση να σκεφτείτε απλά μια εργασία που θέλετε το iPhone σας να εκτελέσει, και έτσι να ξεχάσετε για πάντα την παραδοσιακή φωνητική αναγνώριση.

Τελος να επισημάνουμε οτι υπάρχουν ήδη παρόμοια πρότζεκτ, αν και δεν βασίζονται στο Siri. Η Καναδική εταιρεία Interaxon έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα μετατροπή εγκεφαλικών σημάτων σε ψηφιακά σήματα. Δείτε το βιντεάκι.



[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου